“You don’t build a business, you build people and then people build the business” – Zig Ziglar

Najveću vrijednost svake uspješne tvrtke čine upravo njeni zaposlenici.

S obzirom da je danas sve više poslova koji podrazumijevaju gotovo neprekidno sjedenje u trajanju od osam, često i puno više sati, zdravlje zaposlenika na takvim radnim mjestima je itekako ugroženo.

Bolovi u vratu i leđima, povećani rizik od kardiovaskularnih bolesti, povećani rizik od kancerogenih bolesti, pad kognitivnih sposobnosti, povećani rizik razvoja dijabetesa, povišen kolesterol, atrofija mišića, bolni zglobovi, smanjena mobilnost i fleksibilnost… samo su neke od posljedica sjedilačkog stila života.

Djelatnik s ovakvim simptomima teško može biti optimalno učinkovit, motiviran, zadovoljan. S godinama rizik i posljedice rastu, pa tako rastu i izostanci s posla, bolovanja, te se dodatno smanjuje radna učinkovitost.

Postoji učinkovit način kako prevenirati, ali i sanirati posljedice ovakvog stila života, a to je cjelovita optimizacija fizičkih i mentalnih performansi svakog djelatnika.

Optimizaciju fizičkih performansi postižemo edukacijom o pravilnoj prehrani, važnosti i načinima fizičkog vježbanja, te načinima kako tijekom radnog vremena umanjiti štetnost sjedenja, dok optimizaciju mentalnih performansi postižemo edukacijom o važnosti i tehnikama postizanja optimalnog noćnog odmora, prehrani i dodacima prehrani koji stimuliraju izvrsnost kognitivnih funkcija mozga, te malim dnevnim ritualima (hackovima) kojima dodatno stimuliramo kognitivne sposobnosti.

Zadnji element kojeg je potrebno optimizirati je dnevno raspoloživo slobodno vrijeme kako bismo usprkos hektičnom dnevnom ritmu uspjeli pronaći vrijeme rezervirano za nas, odnosno brigu o vlastitom tjelesnom i mentalnom zdravlju.

Djelatnici definitivno jesu najveće bogatstvo tvrtki, osobito u današnje doba kad je sve teže pronaći, a zatim i zadržati kvalitetne djelatnike. Dopustite nam da vam pomognemo u održavanju njihova zdravlja te visoke radne učinkovitosti.

Kontaktirajte nas na: info@bfitconsulting.hr